Wat is het verschil tussen HDMI-VGA en VGA-HDMI?

Het kan best verwarrend zijn om zo op het eerste oog het verschil tussen een HDMI-VGA en een VGA-HDMI adapter te zien. Soms denken klanten ook dat beide adapters ook andersom kunnen converteren of bestellen ze per ongeluk net de verkeerde omvormer. Erg vervelend, want het kost onnodig tijd en moeite om dan het juiste exemplaar te bemachtigen.

Graag verschaffen we in dit artikel wat meer duidelijkheid over de toepassingsmogelijkheden van beide type adapters. Zo voorkom je dat je per ongeluk het verkeerde product aanschaft en kan je direct na ontvangst van de adapter jouw computer met een beeldscherm/beamer aansluiten. Wel zo prettig, niet waar!

HDMI naar VGA omzetten

Met HDMI-VGA doelt men op het vertalen van het digitale signaal uit een computers (of console/mediaspeler) HDMI poort naar VGA. Vanaf het VGA-zijde van de adapter sluit je dan een mannelijke VGA kabel aan op het scherm en de adapter. Dit alles werkt plug-and-play!

Waar wordt HDMI-VGA vaak voor gebruikt?

Nieuwe computers worden steeds vaker alleen nog voorzien van een Thunderbolt of HDMI poort. Op nagenoeg elke nieuwe laptop is alleen nog een HDMI poort te vinden. Allemaal leuk en aardig maar de meeste beelschermen die mensen thuis hebben staan kennen een VGA ingang. Je kunt dan niet anders dan een adapter te gebruiken om te voorkomen dat je een duur HDMI scherm moet aanschaffen. Een voordelige HDMI-VGA adapter biedt dan uitkomst.

VGA naar HDMI omzetten

VGA-HDMI staat voor het omvormen van het analoge VGA signaal uit een computer naar een kastje dat de overdracht van beeld en geluid mogelijk maakt naar HDMI. Vanaf het kastje sluit je een VGA kabel van en naar de computer aan, als ook een audio kabel en stroomkabel. Aan de andere zijde plug je een HDMI kabel in die naar een HDMI scherm of beamer getrokken wordt. Ook dit werkt geheel plug-and-play al moet je wel de benodigde kabels in je bezit hebben of erbij bestellen.

Waar wordt VGA-HDMI vaak voor gebruikt?

Veelal wordt VGA-HDMI gebruikt voor het aansluiten van een oudere computer (met alleen een VGA poort) op een nieuwer HDMI beeldscherm. De adapter biedt ook uitkomst als je twee HDMI schermen wilt aansluiten maar slechts een HDMI poort in je computer hebt zitten en wel een VGA poort vrij hebt.

Onze klantenservice helpt je graag als je nog met een vraag zit.

Reacties uitgeschakeld voor Wat is het verschil tussen HDMI-VGA en VGA-HDMI?