Retourneren

Wilt u uw bestelling retourneren? Neem dan contact op door een mail te sturen naar info@actiekabel.nl
U ontvangt de retourinstructies per mail.

Bij Actiekabel kun je jouw bestelling tot 30 dagen na ontvangst zonder opgave van reden annuleren. Na annulering heb je nogmaals 14 dagen de tijd om het product retour te sturen. Vervolgens wordt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van jouw adres naar Actiekabel zijn voor eigen rekening. Wanneer er gebruik wordt gemaakt van het herroepingsrecht, moet het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Actiekabel geretourneerd worden. Om gebruik te maken van dit recht kun je contact met ons opnemen via info@actiekabel.nl. Wij zullen vervolgens het verschuldigde orderbedrag binnen 14 dagen na aanmelding van de retour terugstorten mits het product reeds in goede orde retour ontvangen is.

Wanneer er sprake is van een productmankement of wanneer wij een onjuist artikel hebben geleverd, zullen wij de door jou gemaakte verzendkosten altijd terug betalen. Heb je zelf een verkeerd artikel besteld of wil je terugkomen op de aankoop (herroepingsrecht), dan zijn de verzendkosten voor het terugsturen van de artikelen voor eigen rekening.

Als er iets mankeert aan het door jou bestelde product raden wij je aan per mail contact op te nemen (info@actiekabel.nl).

Veelgestelde vragen over retourneren

Mijn bestelling voldoet niet.

Vervelend dat jouw bestelling niet naar behoren is geleverd. Wij raden je aan contact met ons op te nemen om een passende oplossing te vinden.

De kleur / maat van mijn bestelling is niet juist. Ik wil het artikel omruilen.

Als het blijkt dat je een artikel hebt ontvangen met de verkeerde maat of kleur is het mogelijk het om te ruilen voor een ander exemplaar. Neem hiervoor contact op met de klantenservice. Zij helpen je graag aan het juiste product.

Hoe lang is de periode waarin ik kan retourneren?

Wettelijk heb je het recht een online bestelling tot 14 dagen na de dag van ontvangst van de bestelling te herroepen, bij Actiekabel hebben we deze termijn verlengt naar 30 dagen. Binnen deze 30 dagen heb je de mogelijkheid je bestelling zonder opgave van reden te annuleren. Vervolgens heb je nog 14 dagen de tijd om de bestelde producten terug te sturen. Het verschuldigde orderbedrag zal binnen 14 dagen na aanmelding van de retour teruggestort worden.

Wat moet ik doen om producten te retourneren?

Hieronder wordt uitgewerkt hoe het herroepingsproces bij Actiekabel.nl verloopt en welke voorwaarden hierbij gelden.

Om van je herroepingsrecht gebruik te maken, dien je de volgende stappen te doorlopen:

  1. Stuur (binnen 30 dagen na ontvangst van je bestelling) een e-mail naar info@actiekabel.nl met jouw retouraanvraag.
  2. Vermeld het bestelnummer, jouw voor- en achternaam en de producten die je wilt retourneren in de e-mail.
  3. Je ontvangt van ons het adres waar je jouw bestelling naar retour kunt sturen en andere gegevens en informatie benodigd voor het retourneren.
  4. Stuur de bestelling naar ons retour (hiervoor heb je nogmaals 14 dagen de tijd).
  5. Binnen 14 dagen krijg je het verschuldigde orderbedrag teruggestort op je rekening.

De te retourneren producten dienen geen gebruikssporen te bevatten, schoon en onbeschadigd te zijn. Verpak de producten altijd in de originele verpakking met alle daarbij behorende documentatie, snoeren e.d. Indien retour gezonden producten niet voldoen aan deze eisen, kan Actiekabel.nl een redelijke vergoeding in mindering brengen op het terug te betalen bedrag.

Er van uitgaande dat het product naar behoren is geretourneerd zullen wij binnen 14 dagen na aanmelding van de retourzending het door jou betaalde bedrag terugstorten. Terugbetaling van het aankoopbedrag zal inclusief de verzendkosten van de heenzending zijn.

Heb ik garantie?

Natuurlijk heb je garantie op onze producten! Actiekabel.nl staat in voor de deugdelijkheid en bruikbaarheid van de aangeboden producten. Op alle producten, aangeboden in onze winkel, waarvoor geen garantieregeling vanuit de betreffende fabrikant geldt, wordt standaard minimaal 2 jaar garantie gegeven onverminderd de wettelijke rechten omtrent garantie en conformiteit. Uitgesloten van deze garantie regeling zijn normale gebruiksslijtage, gebreken veroorzaakt door verkeerd gebruik, van buiten komend onheil (waterschade, laten vallen, blikseminslag e.d.) of gebruik zonder de gebruiksinstructies in de betreffende handleidingen in acht te nemen.

Om een beroep te doen op de garantie, dien je de volgende stappen te doorlopen:

  1. Stuur je garantieverzoek naar info@actiekabel.nl
  2. Vermeld je bestelnummer, voor- en achternaam en het product (/de producten) dat niet naar behoren werkt (omschrijf het mankement).
  3. Per e-mail ontvang je binnen 48 uur antwoord.