Hoe sluit ik een PS3/4 aan op VGA?

Vaak krijgen wij de vraag waarom er niet meteen beeld wordt doorgezet van PlayStation naar VGA-beeldscherm of -beamer wanneer de HDMI-VGA adapter wordt verbonden met de console en het beeldscherm. Om in de toekomst sneller antwoord te kunnen geven op deze belangrijke vraag, gaan we hier vandaag op in en beschrijven we wat je dient te veranderen in de instellingen van de PlayStation om het geheel werkend te krijgen.

Welke instellingen dien ik te veranderen in het PlayStation menu?

Wat van te voren belangrijk is om via de tv (hdmi) de PS3 of 4 aan te sluiten zodat er een aantal instellingen gewijzigd kunnen worden voor de beeldkoppeling. In ‘settings’ moet het inputsignaal op ‘HDMI’ worden gezet, daarnaast dien je 1080P resolutie uit te schakelen en voor maximaal 720P te kiezen. Hierna kan je het HDMI scherm loskoppelen en het VGA scherm aansluiten met de adapter. Bij voorkeur wel even opnieuw opstarten en eerst de adapter in de PS te steken voordat het beeldscherm ook wordt aangesloten op de adapter.

Extra instructies ten aanzien van de PlayStation 4

Start de PS4 in safe-mode / veilige modus op. Verander de resolutie naar 720P. De PS4 ondersteunt namelijk alleen tv-schermresoluties. Schakel HDCP uit (je beeldscherm moet echter wel HDCP compliant zijn, is deze dat niet dan wordt het beeldsignaal geblokkeerd). Hierna kunt u HDMI kabel loskoppelen en het VGA-beeldscherm via de HDMI-VGA adapter op de PS4 aansluiten. Schakel het systeem dus niet uit.

Reacties uitgeschakeld voor Hoe sluit ik een PS3/4 aan op VGA?