Hoe blokkeer ik de HDMI Audio Output zodat ik geluid over mijn boxen kan spelen?

Ingekomen vraag van een van onze klanten:

Onlangs heb ik een hdmi-vga datakabel gekocht bij jullie en ben er erg blij mee. Alleen heb ik één probleempje: Ik wil in mijn presentaties (enige reden waarom ik kabel nodig heb) graag geluid gebruiken. Als ik mijn boxen aansluit op de laptop komt daar geen geluid uit, als ik ze aansluit op de beamer (Sony VPL-DX120) aansluit ook niet.

Wat ik vermoed is dat bij het aansluiten van de hdmi-vga kabel alle media (beeld én geluid) gestreamd wordt naar de beamer. Maar die beamer kan niets met die geluid-data, en dus loopt het daar dood (op mijn laptop (Acer Aspire V3-371) zit alleen een hdmi aansluiting).

Ik hoop dat jullie vaker van dit probleem hebben gehoord en ben benieuwd of jullie een oplossing weten?

Alvast dank,

Steven

Antwoord Actiekabel:

Meestal blokkeert de audio niet, maar u heeft gelijk HDMI transporteert ook audio. Waarschijnlijk staan uw computers instellingen/OS nu zo ingesteld.

Wat u kunt doen is het volgende (Windows 7 instructies, die ook opgaan voor Windows 8):

Klik op ‘Start’; Ga naar het ‘Configuratiescherm’; Ga naar ‘Hardware en Geluiden’; Klik daarna onder het kopje ‘Geluid’ op ‘Audio Apparaten Beheren’; Klik hierna op de tv/beamer en ‘disable’/’uitschakelen’ het apparaat. Eventueel moet het omgekeerde bij uw speakers gedaan worden waarbij er ‘enable’/’inschakelen’ gekozen wordt.

In dit filmpje wordt het ook uitgelegd:

https://www.youtube.com/watch?v=LlYXiTK05nM
Reacties uitgeschakeld voor Hoe blokkeer ik de HDMI Audio Output zodat ik geluid over mijn boxen kan spelen?