Vragen? Wij zijn tijdelijk gesloten, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk.
Aanbieding!
HDMI naar VGA Adapter
HDMI naar VGA Adapter - ZijkantHDMI naar VGA Adapter - VGA Aansluiting (Vrouwelijk)HDMI naar VGA Adapter - HDMI Aansluiting (Mannelijk)HDMI naar VGA Adapter - VoorkantHDMI naar VGA Adapter - Achterkant

HDMI naar VGA Adapter

20,99 14,99

 • Sluit je computer aan op iedere VGA-monitor (of beamer).
 • Verhoog je productiviteit met een tweede monitor.
 • Beeld wordt kraakhelder in HD-kwaliteit omgezet.
 • Voordeligste plug & play HDMI-VGA oplossing van Nederland.
SKU: 193337 Categorie: Tags: , , , , ,
1080p HD ondersteuning Werkt Plug-and-play Geen netstroom nodig Ingebouwde chipset

Dé betaalbare oplossing voor het aansluiten van een VGA kabel op een HDMI-poort

Met de HDMI naar VGA adapter koppel je eenvoudig ieder systeem met HDMI uitgang aan een VGA monitor of beamer. Deze adapter werkt volledig plug-and-play, de adapter wordt dus direct herkent en het beeld wordt zonder vertraging in Full HD overgezet. De adapter werkt uitstekend samen met desktops, laptops, mediaspelers en spelcomputers (PS3, PS4 en Xbox). Deze adapter biedt ook uitkomst als je een tweede VGA-scherm wilt aansluiten en maar beschikking hebt over één VGA-poort.
Meebestellen

Producten die goed samen gaan met de HDMI naar VGA Adapter

De volgende artikelen zijn handig in combinatie met de HDMI naar VGA adapter. Bestel ze direct mee.

Video

Video uitleg over de werking van de HDMI naar VGA Adapter

Hoe werkt de HDMI naar VGA adapter? Bekijk het filmpje.

Systeemeisen

Systeemeisen voor een goede werking van de HDMI naar VGA Adapter

Waaraan moet mijn configuratie voldoen voor een goede werking van deze adapter?

 • Een vrije female HDMI port in uw computer/laptop of console.
 • Monitor met een vrije VGA female port.
 • VGA kabel voor het verbinden van adapter met beeldscherm.
Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over de HDMI naar VGA adapter

Vragen en antwoorden over de HDMI naar VGA adapter.

 • Kan ik deze kabel gebruiken op de PlayStation 3?

  Ja, dat is mogelijk. Je dient hiervoor echter wel wat instellingen te wijzigen in het PlayStation menu. In dit blogbericht vind je alle instructies.

 • Kan ik deze kabel gebruiken op de PlayStation 4?

  Ja, dat is mogelijk. Je dient hiervoor echter wel wat instellingen te wijzigen in het PlayStation menu. In dit blogbericht vind je alle instructies.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor mijn Raspberry Pi?

  Ja, dat is mogelijk. Je dient hiervoor echter wel wat instellingen te wijzigen in het boot/config.txt. bestand. Linux is namelijk niet standaard ingesteld op het gebruik van hardware adapters. In dit blogbericht vind je alle instructies.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor een digitale tv receiver?

  Digitale tv en satelliet receivers zijn doorgaans niet ontworpen met het idee dat ze ook moeten werken met een adapter. Het gebruik van een adapter vergt net iets meer stroom van de mediaspeler. Voor de zekerheid raden we je het gebruik van een adapter (HDMI-VGA) aan die ook voorzien is van een aparte stroomvoorziening. In het geval deze extra stroom niet nodig blijkt te zijn kapt de ingebouwde chipset dit altijd uit zichzelf af, waardoor er altijd precies voldoende stroom doorgezet wordt om van uitstekend beeld te genieten. Onze powered adapter is trouwens ook voorzien van een audio ingang. Dit stelt je instaat ook de audio van de smart stick door te zetten naar het beeldscherm of geluidsboxen.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor mijn MacBook?

  Ja, dat kan met de meeste Apple computers, alhoewel er wel eens sprake is van incompatibiliteit als Apple te weinig stroom over de HDMI poort stuurt. Wij raden voor de zekerheid altijd een HDMI-VGA adapter met stroom aan. Alternatief zou zijn om gebruik te maken van de Mini-DisplayPort / Thunderbolt uitgang die op de meeste MacBooks zit. Actiekabel biedt namelijk ook een MiniDP naar VGA adapter aan. Mini-DP werkt stabieler en sneller.

 • Hoe sluit ik het geluid aan?

  VGA ondersteunt in tegenstelling tot HDMI niet de overdracht van geluid. Je kunt echter wel de computer aansluiten op computerspeakers of een verlengde audiokabel in de geluidsingang van het beeldscherm steken. We bieden ook HDMI-VGA adapters aan die voorzien zijn van een aparte audio ingang wat het mogelijk maakt zowel beeld als geluid door te zetten.

 • Wat is de maximum resolutie die de kabel ondersteunt?

  De adapter ondersteunt beeldschermresoluties tot 1080p (1920 x 1080), oftewel HD-beeldkwaliteit. Hogere schermresoluties worden niet door VGA ondersteunt.

 • Werkt deze adapter ook andersom?

  Nee, de adapter kan alleen een HDMI signaal uit computer of console doorzetten naar een VGA-beeldscherm of beamer. Als je het omgekeerde wilt bewerkstellingen heb je een VGA naar HDMI adapter nodig.