Vragen? Wij zijn tijdelijk gesloten, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk.
Aanbieding!
Mini DisplayPort naar DVI Adapter
Mini DisplayPort naar DVI Adapter - AchterkantMini DisplayPort naar DVI Adapter - Voorkant

Mini DisplayPort naar DVI Adapter

19,99 15,99

 • Sluit iedere DVI monitor aan op je pc, laptop of Mac.
 • Verhoog je productiviteit met een tweede monitor.
 • Beeld wordt kraakhelder in Full HD-kwaliteit omgezet.
 • Ondersteunt ook de recente Thunderbolt-aansluiting.
SKU: 193351 Categorieën: , Tags: , , , ,
1080P HD ondersteuning Werkt Plug-and-play Geen netstroom nodig Ingebouwde chipset

Verbind je Mac met een DVI-beeldscherm of -beamer

Verhoog je productiviteit door te werken met een tweede monitor of zet het beeld door naar een projector voor het geven van een presentatie. Met deze universele adapter sluit je ieder apparaat met een Mini DisplayPort (of Thunderbolt) aan op ieder willekeurig beeldapparaat met een DVI-I of DVI-D ingang. Het beeld wordt zonder vertraging kraakhelder doorgezet. De adapter ondersteunt resoluties tot Full HD (1080p). De adapter is daarnaast compatibel met de Thunderbolt-aansluiting van een MacBook of iMac.
Systeemeisen

Systeemeisen voor een goede werking van de Mini DisplayPort naar DVI-I Adapter

Waaraan moet mijn configuratie voldoen voor een goede werking van deze adapter?

 • Een vrije female Mini DisplayPort in de computer.
 • Monitor met een vrije DVI-I female port.
 • DVI-I kabel voor het verbinden van adapter met beeldscherm.
Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over de Mini DisplayPort naar DVI-I adapter

Vragen en antwoorden over de Mini DisplayPort naar DVI adapter.

 • Hoe herken ik het type DVI van mijn beeldscherm?

  Via deze link kom je erachter welk type DVI er op jouw monitor zit.

 • Werkt de kabel met DVI-I?

  Ja, daar is de adapter voor ontworpen. Na het verbinden van de adapter met de Mini DisplayPort van je computer hoef je alleen nog maar een Male to Male DVI-I aan het DVI-I beeldscherm aan te sluiten. DVI-I staat voor Digital Visual Interface Integrated. Deze standaard kent 24+4 pinnen en een + gevormde pin-connector (Dual link). Met DVI-I worden zowel digitale als analoge signalen doorgezet.

 • Werkt de kabel met DVI-D?

  Ja, de adapter werkt ook met een DVI-D monitor of projector. Je dient dan wel een DVI-D kabel tussen de adapter en het beeldscherm te koppelen. DVI-I male kabels passen niet op DVI-D female poorten (poort van het beeldscherm). DVI-D staat voor Digital Visual Interface Digital Only. Deze standaard kent 24 pinnen en een rechte pin-connector. Een DVI-D male kabel kan aangesloten worden op een DVI-I poort, andersom gaat dit echter niet. DVI-D draagt enkel digitale beelden door en ondersteunt geen analoog signaal, zoals bijvoorbeeld VGA.

 • Werkt de kabel met Thunderbolt?

  Ja, de adapter kabel werkt ook op computers met een Thunderbolt (generatie 1 en 2) poort. Thunderbolt is namelijk backwards compatibel met Mini DisplayPort. Thunderbolt is namelijk een verbetering van de oorspronkelijk Mini DisplayPort technologie.

 • Wat is het verschil tussen Mini DisplayPort en Thunderbolt?

  Thunderbolt is niet geheel hetzelfde als Mini-DisplayPort, maar is een verbeterde, door Apple gepatenteerde versie van de bestaande DisplayPort-technologie. Thunderbolt kan veel sneller data overbrengen en kan gezien worden als de opvolger van mini-DisplayPort. Thunderbolt is ‘backwards compatible’ met Mini-DisplayPort, maar mini-DisplayPort is niet compatibel met Thunderbolt. Simpel gezegd Thunderbolt is altijd ook een mini-DisplayPort poort, maar andersom gaat dit niet op. Je kunt aan een icoontje naast de poort aflezen of jouw computer is voorzien van een Mini DisplayPort of Thunderbolt uitgang. Bij een Mini DisplayPort zie je een icoontje van een vierkante monitor afgebeeld, terwijl bij Thunderbolt een bliksemschicht (elektriciteitssymbool) zichtbaar is. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar het uitgebreide artikel dat we hierover op ons blog (https://www.actiekabel.nl/compatibiliteit-van-thunderbolt-en-mini-displayport/) hebben geplaatst.

 • Ondersteunt de adapter audio?

  Nee, DVI en Mini-DisplayPort ondersteunen doorgaans geen audio.

 • Hoe weet ik of deze adapterkabel voor mijn MacBook of iMac geschikt is?

  De Mini DisplayPort (Thunderbolt) adapter past op de meeste MacBook, iMac, en Mac Mini modellen. De volgende MacBook modellen zijn voorzien van een Thunderbolt poort: – MacBook Pro met Retina display (Medio 2012 tot nu) – MacBook Pro (Begin 2011 tot 2014) – MacBook Air (Medio 2011 tot 2014) – Mac mini (Medio 2011 tot 2014) – iMac (Medio 2011 tot heden) – Mac Pro (Eind 2013) De volgende modellen zijn met Thunderbolt 2 uitgevoerd: – MacBook Pro (Retina, Eind 2013 tot heden) – MacBook Air (2015) – Mac Pro (Eind 2013 tot heden) – iMac (Retina 5K, 27-inch, Eind 2014) – Mac mini (Eind 2014 tot heden) Apple TV kent geen Thunderbolt poort. Bij deze systemen kan je direct vanuit de HDMI poort een monitor of projector aansluiten. Natuurlijk heeft Actiekabel ook HDMI kabels in haar assortiment. De nieuwe MacBook (2015) is enkel voorzien van één USB-C poort.

 • Hoe sluit ik het geluid aan?

  Mini DisplayPort ondersteunt geen audio overdracht. Via de audio uitgang van je laptop of desktop kan je het systeem koppelen aan een boxenset.

 • Wat is de maximum resolutie die de kabel ondersteunt?

  De adapter ondersteunt Full HD beeldschermresoluties tot 1920×1080 (16:9). Hiervoor is het wel belangrijk dat de computer is voorzien van een Thunderbolt-poort daar Mini-DisplayPort minder snel is. Ook dient de DVI-I monitor in staat te zijn extreem hoge en brede resoluties aan te kunnen. Op dit moment zijn er slechts een paar 30 inch monitoren uitgebracht die instaat zijn deze resolutie te tonen.

 • Werkt deze adapter ook andersom?

  Nee, de adapter kan alleen een Mini DisplayPort (Thunderbolt) signaal uit de computer doorzetten naar een DVI-beeldscherm of projector.

 • Is de adapter compatibel met DisplayPort 1.3?

  Nee, de adapter biedt ondersteuning tot 1.2.