Vragen? Wij zijn tijdelijk gesloten, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk.
Aanbieding!
Mini DisplayPort naar DisplayPort Adapter
Mini DisplayPort naar DisplayPort Adapter - DisplayPort Aansluiting (Vrouwelijk)Mini DisplayPort naar DisplayPort Adapter - DisplayPort Aansluiting (Vrouwelijk)Mini DisplayPort naar DisplayPort Adapter - Mini DisplayPort Aansluiting (Mannelijk)

Mini DisplayPort naar DisplayPort Adapter

15,99 11,99

 • Sluit iedere DisplayPort-monitor aan op je pc, laptop of Mac.
 • Verhoog je productiviteit met een tweede monitor.
 • Beeld wordt kraakhelder in 4K-kwaliteit omgezet.
 • Ondersteunt ook de Thunderbolt-aansluiting.
SKU: 193352 Categorie:
1440P HD ondersteuning Werkt Plug-and-play Zet ook geluid door Geen kwaliteitsverlies

Verbind je pc, laptop of Mac met Mini DisplayPort met een DisplayPort-beeldscherm of -beamer

Verhoog je productiviteit door te werken met een tweede monitor of zet het beeld door naar een projector voor het geven van een presentatie. Met deze universele adapter sluit je ieder apparaat met een Mini DisplayPort (of Thunderbolt) aan op ieder willekeurig beeldapparaat met een DisplayPort ingang. Zowel beeld als geluid worden zonder vertraging kraakhelder doorgezet. De adapter ondersteunt resoluties tot 2560 x 1440 (1440p). De adapter werkt daarnaast ook ‘backwards’ compatibel met de Thunderbolt-aansluiting van een MacBook of iMac.

Meebestellen

Producten die goed samen gaan met de Mini DisplayPort naar DisplayPort Adapter

De volgende artikelen zijn handig in combinatie met de Mini DisplayPort – DisplayPort adapter. Bestel ze direct mee.

Systeemeisen

Systeemeisen voor een goede werking van de Mini DisplayPort naar DisplayPort Adapter

Waaraan moet mijn configuratie voldoen voor een goede werking van deze adapter?

 • Een vrije vrouwelijke Thunderbolt of Mini DisplayPort.
 • Monitor met een vrije, vrouwelijke DisplayPort.
 • DisplayPort kabel voor het verbinden van adapter met beeldscherm.
Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over de Mini DisplayPort naar DisplayPort adapter

Vragen en antwoorden over de Mini DisplayPort naar DisplayPort adapter.

 • Is DisplayPort niet hetzelfde als Mini DisplayPort?

  Enkele jaren nadat DisplayPort (1.0) is ontwikkeld nam Apple het idee op zich om een verkleinde versie van de poort te ontwerpen. Deze verkleinde versie doet qua prestaties niet onder voor de gewone DisplayPort en levert forse ruimtebesparing op. Vooral bij laptops en tablets is dat meegenomen. Apple ontwikkelde later ook Thunderbolt dat gestoeld is op de Mini-DisplayPort technologie en er backwards compatibel mee is. Thunderbolt is een snellere versie van Mini-DisplayPort die samenwerkt met PCIe, wat bijvoorbeeld uitkomst biedt bij videobewerking en -capturing. Voor het aansluiten van een computer met een Mini-DisplayPort met een DisplayPort monitor is een adapter zoals de onze vereist.

 • Werkt de kabel met Thunderbolt?

  Ja, de adapter kabel werkt met computers met een Thunderbolt (generatie 1 en 2) poort.

 • Wat is het verschil tussen Mini DisplayPort en Thunderbolt?

  Thunderbolt is niet geheel hetzelfde als Mini-DisplayPort, maar is een verbeterde, door Apple gepatenteerde versie van de bestaande DisplayPort-technologie. Thunderbolt kan veel sneller data overbrengen en kan gezien worden als de opvolger van mini-DisplayPort. Thunderbolt is ‘backwards compatible’ met Mini-DisplayPort, maar mini-DisplayPort is niet compatibel met Thunderbolt. Simpel gezegd Thunderbolt is altijd ook een mini-DisplayPort poort, maar andersom gaat dit niet op. Je kunt aan een icoontje naast de poort aflezen of jouw computer is voorzien van een Mini DisplayPort of Thunderbolt uitgang. Bij een Mini DisplayPort zie je een icoontje van een vierkante monitor afgebeeld, terwijl bij Thunderbolt een bliksemschicht (elektriciteitssymbool) zichtbaar is. Voor meer informatie verwijzen we je graag door naar het uitgebreide artikel dat we hierover op ons blog (https://www.actiekabel.nl/compatibiliteit-van-thunderbolt-en-mini-displayport/) hebben geplaatst.

 • Ondersteunt de adapter audio?

  Ja, echter de meeste Mini-DisplayPorts zijn niet uitgevoerd met de mogelijkheid om audio door te sturen.

 • Hoe weet ik of deze adapterkabel voor mijn MacBook of iMac geschikt is?

  De Mini DisplayPort (Thunderbolt) adapter past op de meeste MacBook, iMac, en Mac Mini modellen. De volgende MacBook modellen zijn voorzien van een Thunderbolt poort: – MacBook Pro met Retina display (Medio 2012 tot nu) – MacBook Pro (Begin 2011 tot 2014) – MacBook Air (Medio 2011 tot 2014) – Mac mini (Medio 2011 tot 2014) – iMac (Medio 2011 tot heden) – Mac Pro (Eind 2013) De volgende modellen zijn met Thunderbolt 2 uitgevoerd: – MacBook Pro (Retina, Eind 2013 tot heden) – MacBook Air (2015) – Mac Pro (Eind 2013 tot heden) – iMac (Retina 5K, 27-inch, Eind 2014) – Mac mini (Eind 2014 tot heden) Apple TV kent geen Thunderbolt poort. Bij deze systemen kan je direct vanuit de HDMI poort een monitor of projector aansluiten. Indien je de Apple TV aan een DisplayPort monitor wenst aan te sluiten dien je in dit geval een HDMI naar DisplayPort adapter te gebruiken. De nieuwe MacBook (2015) is enkel voorzien van één USB-C poort.

 • Hoe sluit ik het geluid aan?

  Mini DisplayPort ondersteunt doorgaans geen audio overdracht. Via de audio uitgang van je laptop of desktop kan je het systeem koppelen aan een boxenset.

 • Wat is de maximum resolutie die de kabel ondersteunt?

  De adapter ondersteunt Full Widescreen beeldschermresoluties tot 2160p (3840 x 2160) oftewel 4K-beeldkwaliteit. Hiervoor is het wel belangrijk dat de computer is voorzien van een Thunderbolt-poort daar Mini-DisplayPort minder snel is. Ook dient de DisplayMonitor-monitor 4K compatibel te zijn.

 • Werkt deze adapter ook andersom?

  Ja, de adapter kan ook gebruikt worden van DisplayPort (computer) naar Mini-DisplayPort (beeldscherm).

 • Ondersteunt de adapter DisplayPort 1.3 technologie?

  Nee, deze adapter ondersteunt DisplayPort tot en met 1.2.