Vragen? Wij zijn tijdelijk gesloten, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk.
Aanbieding!
HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter
HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter - Bovenkant + AUX Kabel (Meegeleverd)HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter - Achterkant VGA AansluitingHDMI naar VGA (+ Audio) Adapter - AchterkantHDMI naar VGA (+ Audio) Adapter - ZijkantHDMI naar VGA (+ Audio) Adapter - VGA Aansluiting (Vrouwelijk)HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter - HDMI Aansluiting (Mannelijk)HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter - VoorkantHDMI naar VGA (+ Audio) Adapter - Achterkant VGA Aansluiting

HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter

29,99 16,99

 • HDMI op VGA aansluiten zonder verlies van geluid.
 • Verhoog je productiviteit met een tweede monitor.
 • Beeld wordt kraakhelder in HD-kwaliteit omgezet.
 • Ingebouwde chipset is compatibel met alle grafische kaarten.
SKU: 193347 Categorie:
1080P HD ondersteuning Werkt Plug-and-play Geen netstroom nodig Zet ook geluid door

Dé betaalbare oplossing voor het verbinden van HDMI (audio en Full HD beeld) met een VGA-monitor

Met de HDMI naar VGA adapter koppel je eenvoudig ieder systeem met HDMI uitgang aan een VGA monitor of beamer. Deze adapter werkt volledig plug-and-play, de adapter wordt dus direct herkent en het beeld wordt zonder vertraging in Full HD overgezet. De adapter werkt uitstekend samen met desktops, laptops, mediaspelers en spelcomputers (PS3, PS4 en Xbox). Deze adapter biedt ook uitkomst als je een tweede VGA-scherm wilt aansluiten en maar beschikking hebt over één VGA-poort.

Bovendien is de adapter uitgevoerd met een AUX-poort waarmee je geluid naar het beeldscherm of een externe speaker of hifi-systeem kan doorzetten. Standaard wordt er een korte AUX-kabel bij de adapter meegeleverd. Desgewenst kan je een langere audiokabel aansluiten om een grotere afstand tussen adapter en audiosysteem te overbruggen.

Meebestellen

Producten die goed samen gaan met de HDMI naar VGA Adapter

De volgende artikelen zijn handig in combinatie met de HDMI – VGA adapter. Bestel ze direct mee.

Systeemeisen

Systeemeisen voor een goede werking van de HDMI naar VGA Adapter

Waaraan moet mijn configuratie voldoen voor een goede werking van deze adapter?

 • Een vrije female HDMI port in uw computer/laptop of console.
 • Monitor met een vrije VGA female port.
 • VGA kabel voor het verbinden van adapter met beeldscherm.
Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over de HDMI naar VGA adapter

Vragen en antwoorden over de HDMI naar VGA adapter met AUX.

 • Kan ik deze kabel gebruiken op de PlayStation 3?

  Ja, dat is mogelijk. Je dient hiervoor echter wel wat instellingen te wijzigen in het PlayStation menu. In dit blogbericht vind je alle instructies.

 • Kan ik deze kabel gebruiken op de PlayStation 4?

  Ja, dat is mogelijk. Je dient hiervoor echter wel wat instellingen te wijzigen in het PlayStation menu. In dit blogbericht vind je alle instructies.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor mijn Androidstick?

  Androidsticks kennen meestal een mannelijke HDMI-uitgang die direct op de tv aangesloten dient te worden voor het realiseren van beeld en geluid. Deze koppeling levert ook de benodigde stroom om het systeem draaiende te houden. Via een adapter kan deze stroom niet op de juiste wijze geleverd worden.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor mijn Raspberry Pi?

  Ja, dat is mogelijk. Je dient hiervoor echter wel wat instellingen te wijzigen in het boot/config.txt. bestand. Linux is namelijk niet standaard ingesteld op het gebruik van hardware adapters. In dit blogbericht vind je alle instructies.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor een digitale tv receiver?

  Nee, vaak werkt dit niet goed. Door gebruik te maken van een van onze andere producten, de Powered HDMI naar VGA adapter (met audio) kan er wel stabiel beeld doorgezet worden. TV receivers hebben doorgaans niet voldoende stroom van zichzelf om een adapter te ondersteunen. Onze powered adapter is trouwens ook voorzien van een audio ingang. Dit stelt je instaat ook de audio van de digitale tv-box door te zetten naar de monitor of geluidsboxen.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor mijn MacBook?

  Ja, dat kan met de meeste Apple computers, alhoewel er wel eens sprake is van incompatibiliteit als Apple te weinig stroom over de HDMI poort stuurt. Wij raden voor de zekerheid altijd een HDMI-VGA adapter met stroom aan. Alternatief zou zijn om gebruik te maken van de Mini-DisplayPort / Thunderbolt uitgang die op de meeste MacBooks zit. Actiekabel biedt namelijk ook een MiniDP naar VGA adapter aan. Mini-DP werkt stabieler en sneller. In het geval je de HDMI poort van een Mac Mini of Apple TV wilt verbinden met VGA raden wij altijd het gebruik van een Powered HDMI-VGA adapter aan. Deze systemen kennen doorgaans te weinig pit om de HDMI poort van voldoende stroom te voorzien.

 • Hoe sluit ik het geluid aan?

  Dat gaat hartstikke gemakkelijk. Het geluid wordt net als het beeld over de HDMI poort doorgezet naar de adapter. VGA kan van zichzelf alleen geen audio doorzetten. Aan de achterzijde van de HDMI-VGA audio adapter zit daarom een AUX-poort waarin je het meegeleverde AUX-kabeltje kunt steken. Dit kabeltje steek je met daarna (met het andere uiteinde) in de AUX-ingang van een speakerset.

 • Wat is de maximum resolutie die de kabel ondersteunt?

  De adapter ondersteunt beeldschermresoluties tot 1080p (1920 x 1080), oftewel HD-beeldkwaliteit. Hogere schermresoluties worden niet door VGA ondersteunt.

 • Werkt deze adapter ook andersom?

  Nee, de adapter kan alleen een HDMI signaal uit computer of console doorzetten naar een VGA-beeldscherm of beamer. Als je het omgekeerde wilt bewerkstellingen heb je een VGA naar HDMI adapter nodig.