Vragen? Wij zijn tijdelijk gesloten, bestellen is daardoor momenteel niet mogelijk.
Aanbieding!
HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding
HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding - Bovenkant + AUX Kabel (Meegeleverd)HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding - Achterkant VGA AansluitingHDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding - AchterkantHDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding - ZijkantHDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding - VGA Aansluiting (Vrouwelijk)HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding - HDMI Aansluiting (Mannelijk)HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding - VoorkantHDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding - Achterkant VGA Aansluiting

HDMI naar VGA (+ Audio) Adapter met Extra Voeding

34,99 18,99

 • HDMI naar VGA aansluiten met behoud van geluid.
 • Verhoog je productiviteit met een tweede monitor.
 • Beeld wordt kraakhelder in HD-kwaliteit omgezet.
 • De externe stroombron verhoogd de compatibiliteit.
SKU: 193348 Categorieën: , , Tags: , , , , , , , ,
1080P HD ondersteuning Werkt Plug-and-play Externe stroomvoeding Zet ook geluid door

Dé stabiele oplossing voor het aansluiten van een VGA kabel op een HDMI-poort

Met de powered HDMI naar VGA adapter koppel je eenvoudig ieder systeem met HDMI uitgang aan een VGA monitor of beamer. Deze adapter werkt volledig plug-and-play, de adapter wordt dus direct herkent en het beeld wordt zonder vertraging in Full HD overgezet. De adapter is voorzien van een micro-USB ingang wat je in staat stelt om een mediaspeler zoals de Apple TV of een digitale tv receiver van extra stroom te voorzien. Dit maakt het mogelijk om in situaties waarin de hardware niet is ontworpen voor de extra stroom die een actieve adapter vereist toch helder beeld en geluid door te zetten. Daarnaast is de adapter uitgevoerd met een AUX-poort waarmee je geluid naar het beeldscherm of een speakersysteem kan doorzetten. Deze adapter is aanbevolen bij gebruik van mediaspelers (Digitenne, Apple Mini, Apple TV) en smart sticks (Chromecast, Androidstick, Intellstick). Natuurlijk werkt het ook uitstekend samen met desktops, laptops en spelcomputers (PS3, PS4 en Xbox), die geen externe stroombron nodig hebben om het beeld door te zetten. Ongeacht de hoeveelheid stroom die er op een HDMI poort staat kan dit artikel altijd beeld naar VGA omvormen. De ingebouwde chipset beschermt de adapter namelijk tegen hoge en lage stroompieken.
Meebestellen

Producten die goed samen gaan met de HDMI naar VGA Adapter

De volgende artikelen zijn handig in combinatie met de HDMI naar VGA adapter. Bestel ze direct mee.

Systeemeisen

Systeemeisen voor een goede werking van de HDMI naar VGA Adapter

Waaraan moet mijn configuratie voldoen voor een goede werking van deze adapter?

 • Een vrije female HDMI port in de computer/laptop of console.
 • Monitor met een vrije VGA female port.
 • VGA kabel voor het verbinden van adapter met beeldscherm.
Veelgestelde vragen

Vragen en antwoorden over de HDMI naar VGA adapter?

Vragen en antwoorden over de HDMI – VGA adapter met audio en externe stroom ondersteuning.

 • Kan ik deze kabel gebruiken op de PlayStation 3?

  Ja, dat is mogelijk. Je dient hiervoor echter wel wat instellingen te wijzigen in het PlayStation menu. In dit blogbericht vind je alle instructies.

 • Kan ik deze kabel gebruiken op de PlayStation 4?

  Ja, dat is mogelijk. Je dient hiervoor echter wel wat instellingen te wijzigen in het PlayStation menu. In dit blogbericht vind je alle instructies.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor mijn Androidstick?

  Androidsticks kennen meestal een mannelijke HDMI-uitgang die direct op de tv aangesloten dient te worden voor het realiseren van beeld en geluid. Deze koppeling levert ook de benodigde stroom om het systeem draaiende te houden. Via een adapter kan deze stroom niet op de juiste wijze geleverd worden.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor mijn Raspberry Pi?

  Ja, dat is mogelijk. Je dient hiervoor echter wel wat instellingen te wijzigen in het boot/config.txt. bestand. Linux is namelijk niet standaard ingesteld op het gebruik van hardware adapters. In dit blogbericht vind je alle instructies.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor een digitale tv receiver?

  Ja, de adapter werkt goed samen met een digitale tv receiver. Wij raden je wel aan om de adapter altijd in combinatie met de externe stroombron te gebruiken. TV receivers hebben doorgaans niet voldoende stroom van zichzelf om een adapter te ondersteunen. Onze powered adapter is trouwens ook voorzien van een audio ingang. Dit stelt je instaat ook de audio van de digitale tv-box door te zetten naar de monitor of geluidsboxen.

 • Kan ik deze adapter gebruiken voor mijn MacBook?

  Ja, MacBooks werken doorgaans het beste in combinatie met een powered adapter, zoals het product waar je nu naar aan het kijken bent. Er zijn echter ook MacBooks die ook zonder een externe stroombron, dus met een gewone HDMI-VGA adapter goed samenwerken. Als je trouwens nog een monitor of beamer aan de MacBook wenst aan te sluiten kan je kijken naar onze Mini-DisplayPort naar VGA adapter. Mini-DisplayPort (Thunderbolt) zit op de meeste Apple computers. In het geval je de HDMI poort van een Mac Mini of Apple TV wilt verbinden met VGA raden wij altijd het gebruik van een Powered HDMI-VGA adapter aan. Deze systemen kennen doorgaans te weinig pit om de HDMI poort van voldoende stroom te voorzien.

 • Hoe sluit ik het geluid aan?

  In tegenstelling tot HDMI ondersteunt VGA niet de overdracht van geluid. Je kunt echter wel de computer aansluiten op computerspeakers of een verlengde audiokabel in de geluidsingang van het beeldscherm steken. Door middel van de AUX-ingang op de adapter kan je het geluid echter wel doorzetten naar een monitor of externe speakersysteem.

 • Wat is de maximum resolutie die de kabel ondersteunt?

  De adapter ondersteunt beeldschermresoluties tot 1080p (1920 x 1080), oftewel HD-beeldkwaliteit. Hogere schermresoluties worden niet door VGA ondersteunt.

 • Werkt deze adapter ook andersom?

  Nee, de adapter kan alleen een HDMI signaal uit computer of console doorzetten naar een VGA-beeldscherm of beamer. Als je het omgekeerde wilt bewerkstellingen heb je een VGA naar HDMI adapter nodig.